Schoonmaak tips en tricks

De vloer in de keuken

Gelukkig is het op je knieën schrobben verleden tijd. Investeer in een goede mop of dweil als je gladde vloeren in huis hebt. Goed voor je vloer en beter voor je rug. Gebruik een allesreiniger of ouderwetse vloeibare zeep.

Even niet opgelet

Heb je gemultitaskt tijdens het koken? Een aangekoekte pan krijg je zo weer schoon: een laagje fijne soda erin en water, even laten koken, legen en gewoon afwassen.

Je aanrecht weer blingbling

Een kunststof-aanrecht woerst schoon met vaatdoek en een keuken- of allesreiniger. Roestvrij staal maak je schoon met een speciale ontvetter of water met wat soda. Droogwrijven met een zachte doek. Voor bladen van steen of composiet doe je gewoon afwasmiddel op je doekje.

Niet boenen, maar weken

Door warmte koekt gemorst eten snel aan op je fornuis. Leg er een natte vaatdoek op en ruim rustig de afwasmachine in. Gaspitten kun je ondertussen ook weken in een sopje met afwasblokje van de vaatwasser.

Is je (kunststof) afwasborstel vies? Stop hem in de vaatwasser en hij komt er brandschoon uit.

Hoera de afwasmachine

Wat kan er veel in! Maar dit niet: antiek, houten spatels, pollepels en kommen (hout barst snel). Ook koper, tin en aluminium zijn niet vaatwasser-proof. Vieze vaat met as, kaarsvet, smeerolie en verf hoort er evenmin in thuis. Melamine bordjes en bekers kunnen er wel in, maar het dessin wordt op den duur aangetast. Bij twijfel: zoek naar het afwasmachine-icoontjes. 

Kende jij deze handige tips al voor het schoonmaken van de keuken? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over home en leuke lifestyle weetjes

Schoonmaak tips en tricks

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s