Opfriscursus voor je badkamer

Timing is everything

Het beste moment om je badkamer onder handen te nemen? Als je net onder de douche of in bad bent geweest. Door de stoom is het vuil losgeweekt en dat scheel boenen! Zwaai eerst het raam open voor een dosis frisse lucht.

Dat glimt weer

Simultaan schoonmaken is het geheim. Met andere woorden: terwijl jij de douchetegels stopt, laat je de wastafel en het bad voorweken met water en een beetje wasmiddel erin. Tegels maak je schoon met een warm sopje van allesreiniger, eventueel onverdund op hardnekkige vlekken. Eerst even laten inweken en dan schoonborstelen. Als tegels dof zijn geworden schep je twee theelepels soda door het water of gebruik een speciale badkamerreiniger. Maak nu de wastafel en het bad schoon met een vaatdoek en wrijf ze droog met een handdoek tot ze je tegemoet glimmen.

Piekfijn putje

Douchewanden worden wittig door kalk. Dat haal je weg met een doek gedrenkt in azijn. Ruikt het doucheputje niet fris? Giet er een halve emmer heet water met opgeloste fijne soda doorheen. Weg vet, vuil en zeepresten. Het zeefje maak je blinkend schoon met heet water, afwasmiddel en een kleine borstel.

Streeploze spiegel

Pak de spiegel aan met een nat doekje waarop je een paar druppels afwasmiddel hebt gespoten (gebruik niet te veel, anders sta je minuten lang schuim te deppen). Wrijf de spiegel streeploos droog met een goede zeem of een prop krantenpapier.

Achteruit dweilen

Kranen gaan glimmen als je ze inwrijft met allesreiniger en oppoetst met een schone, droge handdoek. Let op je werkvolgorde bij de badkamer beurt: tap pas nadat je alles hebt gedaan en dweil sopje voor de vloer, doe dan alle kranen en dweil als laatste de vloer.

Weg met rouwrandjes

Zwarte kitranden ontstaan door vocht, het weer en/of schimmels. Voortaan na douche of bad goed droog maken of gewoon steeds schoonmaken met schimmelverwijderaar.

Heb jij een bepaalde methode om je badkamer schoon te maken Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over home en leuke lifestyle weetjes

Opfriscursus voor je badkamer

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s