Zuid-Amerikaans geheim

Rahua is een olie uit het Amazonegebied die het haar van binnenuit verzorgt. De puur natuurlijke olie (geen conserveermiddel te bekennen) heeft naar verluidt een extreem kleine moleculaire structuur, waardoor hij door het haar wordt opgenomen en tot in de haarschacht komt. Behalve een olie, shampoo, conditioner en treatment is er ook een biologische, alcoholvrije volumespray met rahua-olie, die het haar tussen twee wasbeurten opfrist met een biologisch citrusextract.

Glad, glanzend en gezond

Evenen leek het alsof gladmakende keratinebehandelingen het antwoord waren op pluis en beschadigd haar, tot het nieuws kwam dat er veel formaldehyde bij werd gebruikt. Keratine is de natuurlijke bouwstof van de haarschacht, maar formaldehyde is een giftig gas dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Logisch dat de meeste keratine behandelingen bij kappers alweer verleden tijd zijn. Een keratinebehandeling werkt zo: eerst worden de haarschubben opengezet, wat overigens niet per se goed voor het haar is (hier komt de formaldehyde om de hoek kijken). Dan gaat er een enorme lading keratine in het haar, dat er in geseald wordt met een warme krultang. Het haar wordt er prachtig glad en glanzend van en blijft dat ongeveer drie maanden. Bleef kunnen we beter zeggen.

In steeds meer producten wordt ook keratine gebruikt om haar te verzachten.

Kasjmier en zijde

Zo lekker als kasjmier aanvoelt, zo goed blijkt het voor haar te zijn. Wat je ook gebruikt en hoe vaak je je haar ook wast, van de professionals komt de tip vooral wat minder te gebruiken, zeker als je je haar verzorging koopt bij de kapper, die kwalitatief goede spullen heeft. En nog een tip: gebruik een haarmasker tussen shampoo en conditioner in, zodat het masker verzorgt en de conditioner de haarschubben mooi kan sluiten.

Tip van de professionals: gebruik vooral wat minder van je haarproducten

Op-pep-per

Tonic wordt niet op waarde geschat en dat is zonde. Wie dacht dat een tonic louter was om het gezicht vetvrij te houden, een extraatje na de cleansing milk, doet het veelzijdige vocht te kort.

Welk geheim gebruik jij in je haar routine? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over haar en leuke beauty weetjes

Zuid-Amerikaans geheim

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s